سازندگان سريال سقوط حاضر نيستند، کپشني که ذبح واقعيت در متن سريال را تطهير ميکند و شهيد سليماني را نماد واقعي «زن، زندگي، آزادي» در کشور عراق توصيف ميکند، حتي به اندازه يک ثانيه نشان دهند.
نهمين قسمت از سريال «سقوط» روز چهارشنبه از پلتفرم پرحاشيه «فيليمو» منتشر شد. سقوط مانند سريالهاي پرحاشيه پلتفرم مذکور ? هفته مستمر حاشيه توليد کرد و براي بيشتر ديده شدن با انتشار هر قسمت حواشي بر متن غلبه ميکرد.
حميد فرخنژاد حلقه اتصال سقوط و پهلوي
با آغاز آشوبها در مهرماه ???? «حميد فرخنژاد» بازيگر پرحاشيه اين روزها براي ايفاي نقش در اين سريال با عوامل آن قراردادي را امضا کرد. او بر اساس اظهارات جنجالياش پس از خروج از کشور اذعان داشت گرانترين دستمزد ممکن را براي حضور در اين سريال دريافت کرده است. او همزمان
با عقد قرارداد پيش از خروج از کشور از آشوبطلبان حمايت کرد و حتي در يک استوري اشاره کرد که احضار و بازجويي شده است.
در حاليکه بر اساس مستندات، او از ممنوعالخروجي خيل کثيري از هنرمندان آگاه بود و از قضا با دوستان خاصش که همواره در طول سالهاي اخير براي ايفاي نقش چهرههاي امنيتي حمايتش ميکردند، ملاقاتهايي داشت تا زمينه خروجش را از کشور را فراهم کند.
از طرفي همکاري اين بازيگر با عوامل سازنده که اتصالات آن کاملا مشخص است زمينه خروج فرخنژاد را تسهيل کرد.
همکاري پيامکي سقوط با فرخنژاد
کيهان روز بيست و چهارم دي ماه در واکنش به شيوه تبليغاتي ساختارشکن فليمو نوشت : سامانه فيليمو طي روزهاي گذشته پيامک تبليغي سريال تازه منتشر شدهاش را با عنوان «بالاخره نوبت به سقوط رسيد!» با محتواي سريال سقوط، داستان زنان اسير در دست
داعش منتشر کرده است. ، اين پيامک تبليغي در حالي منتشر شده است که اين سامانه با آغاز آشوبهاي امسال از جمله کسب و کارهايي بود که در تمامي حسابهاي کاربري مجموعه صبا ايده در اسم رمزسازي از هشتگ مهسااميني فعاليتي جدي در
فضاي مجازي داشت.
سقوط با معيارهاي عامهپسندانه و حتي تخصصي سريال سازي، جذاب و ماهرانه ساخته نشد. خط داستاني اين مجموعه شبيه سريال «خلافت» محصول کشور سوئد است.
در سريال خلافت مامور امنيتي زن، دختري بريده از داعش را نجات ميدهد. با وجود آنکه خلافت لايههاي داستاني ديگري دارد اما سريال سقوط در اقتباسي ناشيانه همين بخش را مورد استفاده قرار داد.
با وجود ضعفهاي سريال حميد فرخنژاد با انتشار پستها و استوريهاي سياسي تبديل به بازوي تبليغي سريال شد. پس از مدتي برخي خانوادههاي شهداي مدافع حرم به نقش آفريني فرخ نژاد و همکاري او در اين سريال معترض شدند.
شيوه تبليغات فيليمو براي به نمايش گذاشتن سريال سقوط نيز دست کمي از رفتارهاي ساختارشکن فرخ نژاد نداشت.
آغاز جدال با ساترا و نداشتن مجوز ساخت
با اينکه بسياري ادعا ميکنند اين سريال امنيتي با حمايت مستقيم هاي نهادهاي مرتبط ساخته شده اما انتشار نامه ساترا مبتني بر نداشتن پروانه ساخت و نمايش نشان ميدهد موضوع امنيتي سريال دستاويزي براي فيليمو بود تا نهادهاي قانوني را دور بزند و همين سريال دستاويزي
شد تا ساترا در محاکم قضايي از فيليمو شکايت کند.
چون مصوبات مجلس درحوزه قانونگذاري مشمول ساترا و فضاي مجازي نميشود براي فيليمو در همان مراحل نخست بازپرسي قرار منبع تعقيب صادر شد تا بواسطه ساخت يک سريال امنيتي، هرج و مرج و عبور از پروانه ساخت و نمايش تبديل به قوانين رسمي پلت فرمها شود.
ناديده انگاري زحمات حاج قاسم در تيتراژ پاياني
يکي از انتقادات ويژه به سريال سقوط ناديده انگاري زحمات حاج قاسم و سپاه قدس در عمليات آزاد سازي موصل است. در نخستين روزهاي انتشار سريال مشرق گزارش مفصلي را در اين باره منتشر کرد و انتقاداتي را نسبت هدفگذاري القايي اين اثر منتشر کرد.
اين انتقادات شبيه همان انتقاداتي بود که همزمان با عقد قرارداد فرخ نژاد منتشر شد. اما براي اين ناديدهانگاري "تيتراژ پاياني" سريال، استدلالي آشکار را به مخاطب ارائه ميدهد. در پايان فصل نهم سريال در آخرين قسمت در تيتراژ تصوير سياهي در صحنه براي چند صدم ثانيه نمايش داده
ميشود.
براي ديدن کپشن اين سريال مخاطب حتي با متوقف کردن چندين باره هم نميتواند آنرا بخواند.
با پايين آوردن سرعت سريال ميتوان کپشن اضافه شده را با زحمت فراوان رويت کرد. در واقع سازندگان، اين کپشن را براي مسير انحرافي سريالشان استفاده کردهاند، اما چند صدم ثانيه آنرا نمايش ميدهند.
تصور مخاطب اين است که براي استفاده اين کپشن مديران فيليمو که بدون مجوز پروانه ساخت آنرا ساخته و منتشر کردهاند ترديد داشتهاند و براي دوري از هر گونه برچسب حاکميتي چند صدم ثانيه آنرا در انتهاي سريال اضافه و سريعا آنرا حذف کرده اند.
شايد فيليمو در بيانيه ديگري اعلام کند که نشر چند صدم ثانيهاي اين بيانيه نوعي اشکال فني بوده است اما اخراج روابط عمومي اين پلتفرم در عدم حمايت از اعتصابات مرتبط به آشوبهاي اخير گوياي فرضيات ديگري خواهد بود.
سريال سقوط واقعيت درباره موصل را ذبح ميکند و داعشي کاريکاتوريزه ارائه ميدهد و از کاراکتري قهرمان ميسازد که هيچ ارتباطي با وقايع مرتبط ندارد اما با همه اوصاف سازندگان حاضر نيستند، متن دست و پا شکستهاي که خيانتهاي متن سريال به مدافعان حرم را تطهير ميکند و
شهيد سليماني را نماد واقعي «زن، زندگي، آزادي» در کشور عراق توصيف ميکند، براي چند ثانيه بيشتر به مخاطبان اين سريال نشان دهند.
منبع: مشرق نیوز
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1